Prázdninové degustace v historickém sklepě

Vítáme všechny, kdo se rozhodli strávit svůj volný letní čas v našem kraji. Právě pro vás jsme v době letních prázdnin připravili degustace v historickém sklepě z přelomu 18. a 19. století.

V Kobylí, ve sklepě, kde naše rodina uchovává víno po osm generací, vám rádi představíme naše vína, která vznikají přírodní cestou, autentickými postupy a hodně odlišně od ostatních vinařů. Povíme vám o historii kraje, o filozofii naturálních vinařů v prostředí s nevšední atmosférou.

Po předchozí telefonické domluvě se vám můžeme věnovat třeba i hodinu během dne nebo můžete posedět ve sklepě od 19 do 22h. Bližší podrobnosti budou následovat nebo už nyní na telefonu 606 770 858.

Těším se na setkání s vámi a věřím, že nebudete litovat.

Frankovka 2015

Vážení přátelé, dlouho netrpělivě čekáte na Frankovku z ročníku 2015, na Frankovku, která dozrála na starých keřích vinice U Skalky. Na keřích vinice plodící šedesát let. A je to tu. Stačí zavolat, napsat, přijet a vymyslíme, jak se k vám může dostat na stůl.

Pét Nat 2016

Svátky jsou za rohem, je čas připravit se vyzkoušet něco netradičního. Přírodní šumivá vína v podobě našeho Pét Natu ročníku 2016. Máme hned dva. GRIS – z Rulandského šedého a WELSH – z Ryzlinku vlašského.

petnat

Co je PétNat? Pét-nat je z francouzského spojení „pétillant-naturel“ přírodně/přirozeně perlivé víno, které je nalahvováno těsně před dokončením primární fermentace a spontánně vám dokváší v lahvi. To znamená včetně kvasinek. Jeho otvírání může být někdy dobrodružstvím.

Šumivé víno, opatřené korunkovým uzávěrem doporučujeme před otevřením řádně podchladit.

Předvánoční nabídka vína

Přiblížil se čas, kdy budeme přemýšlet nad svátečním stolem, ale i pro čas před svátky a po nich jsme pro vás připravili spoustu zajímavých vín.

Dovolte mi, abych vám v krátkosti představil některá vína:

Novinkou v naší nabídce jsou šumivá vína, která vznikla primárním kvašením mladého vína v láhvi. Pét Nat – jak se víno donášející v lahvi spolu s kvasnicemi nazývá je oblíbené pro svou divokou aromatiku, svěží chuť a v neposlední řadě adrenalin, který zažijete, pokud toto šumivé víno řádně nepodchladíte, třeba i na 0°C. V naší nabídce jsou dvě taková vína Pét Nat Gris – z Rulandského šedého a ovocnější a divočejší hlavně při otvírání Pét Nat Welsh z Ryzlinku vlašského.

Kromě toho, že můžete vybírat mezi naturálními víny, které dobře znáte je tu několik novinek – krásných zvláštních vín, která jsme uvedli na trh teprve nyní. Jako vytříbený Ryzlink rýnský nebo parádní Neuburské v podobě Cuvée Linda. Z červených Cabernet Moravia, ryšákFrankovky nebo Moje víno, které má teprve nyní premiéru.

Vánoční svátky mohou ozdobit i oranžová vína – jako aperitiv se výborně hodí Veltlínské zelené 2013, k moučníkům pak oranžový Tramín. Zvláštním avšak velmi zajímavým vínem ke slavnostní tabuli je Cuvée EMA 2015 – víceodrůdové cuvée, kde byly hrozny macerovány ještě před kvašením.

A pokud by někdo z vás chtěl věnovat námi připravenou sadu našich vín kamarádům, známým, kolegům, několik jsme jich pro vás  připravili:

Oranžový výběr   (Žlutý veltlín 2013, Cuvée EMA 2015, Veltlínské zelené bobulky   2015, Tramín červený bobulky 2015, Ryšák Frankovka barrique 2015, Sauvignon 2014)

TOP 2015  (Cuvée Linda 2015, Ryzlink rýnský 2015,Ryšák Frankovka barrique 2015, Rulandské bílé 2015, Cabernet Moravia 2015, Cuvée CMF2015)

Bílý výběr (Cuvée EMA 2015, Cuvée Linda2015,Ryzlink rýnský 2015, Chardonnay 2014, Rulandské bílé 2015, Rulandské šedé 2014)

Červený výběr  (Frankovka 2014, Frankovka 2011, Moje víno 2015, Ryšák Frankovka 2015, Cabernet Moravia 2015, Modrý Portugal 2015)

Podrobnou nabídku rád mailem pošlu. Napište si o ni, nestyďte se.

20161020_074346_resized

Nabídka firemním klientům

Jako každý rok touto dobou připravujeme nabídky vína pro firemní klientelu, které slouží jako reklamní předměty. Rádi bychom na tomto místě podotkli, že naše nemanipulovaná naturální vína jsou natolik osobitá a nevšední, že jistě potěší a zaujmou vaše přátele, obchodní partnery, kolegy i zákazníky a pomohou k budování dobrého jména právě vaší firmy.

20161020_074346_resized

Vína, která jsou označena vaším logem, je možné účtovat do nákladů, stejně jako DPH se vám vrací.

Nabídku vín, jsme letos obohatili i o gurmánské delikatesy a speciality, které ve spolupráci s ŠmakujTo touto cestou nabízíme.

Máte-li zájem o zaslání nabídky pro firemní klienty, napište mi, prosím, na tomas@cacik.cz.

Nová vína na E-shopu

Vážení přátelé, v našem internetovém obchodě se objevila celá řada nových vín ročníku 2015. Chcete-li se seznámit a ochutnat s víny tohoto krásného ročníku, zveme vás k návštěvě. Vína si můžete vyzvednout buď přímo v Kobylí nebo je pravidelně vozíme do Brna, Prahy, Olomouce. Stačí si mailem vyžádat aktuální nabídku a sdělte nám, kdy vína potřebujete a my se s vámi domluvíme na předání. Do jiných či vzdálenějších míst vína posíláme spolehlivou přepravní službou.

20161020_074346_resized

Vinobraní 2016

Ani jsme se nenadáli a ročník 2016 respektive hrozny z něj jsou pod střechou. Rok to nebyl jednoduchý, ale vlastní ohlédnutí si nechám na později. Protože jsme vlivem jarních mrazů přišli prakticky o polovinu úrody (do poslední chvíle jsem byl mírným optimistou, že to bude jen 30%), zkrátil se průběh vinobraní na tři týdny. S výjimkou posledního víkendu jsme probíhal sběr za krásného počasí. Cukernatost hroznů byla dobrá, zdravotní stav průměrný. A co jsme pro vás připravili? Zatím nic. Ale pracujeme na tradičním Vánočním rosé a Mladém Mülleru, chceme představit dvě vína s macerovanými bobulkami Muškát a Sauvignon, oranžová vína jsou z Tramínu a Rulandského šedého a bude jeden či dva Pét-naty. Polotovary vypadají zajímavě, tak snad to letošní malé množství vína přetavíme v malé množství zajímavého vína.

Rád bych taky poděkoval rodině za podporu a pomoc během vinobraní. Fotografům Lucii Magulové, Jakubovi Zdechovanovi s jejichž fotografiemi se brzy pochlubíme, Pavlovi Košuličovi a věrným sběračům Liborovi, Lence, Kamile, Karlovi, Dáši, Jindrovi, Ondrovi, Petrovi, Pavlovi, Radkovi, Evženovi, Markovi, Emě a  Jakubovi. 

A u pohárku se budu těšit na setkání. Tom Čačík

Chardonnay 2014

O tom, že byl ročník 2014, velmi komplikovaný jste jistě už lecos slyšeli. Přesto se vínům z tohoto ročníku velmi daří. Dnes večer v rámci přípravy na festival Živá vína v Bratislavě přišlo na řadu víno, které jsem už dlouho nepil, protože jsem jej nezařazoval do degustací – Chardonnay 2014. Od začátku jsem tvrdil, že právě toto víno je nejlepším bílým vínem ročníku 2014.

K vínům, které jsem dlouho nepil nepřistupuji s žádným očekáváním. Ale toto víno, kterého zbývá posledních 80 lahví, mě velice překvapilo. Mám radost. Pokud chcete vyzkoušet super víno ze čtrnáctky, neváhejte. Mohutné, pevné, vyvážené, svěží, šťavnaté. Trvám na tom, že je to nejlepší bílá čtrnáctka z našeho sklepa.

a20160101_193048

Mráz, nejlepší děda

Mráz – nejlepší děda. Řekl by Jára Cimrman. Nejsem téhož názoru, hlavně když je to na jaře. Meruňky, švestky a vinohrad. To jsou naši postižení. Čekáme, co příroda, mocná čarodějka, dokáže. Snad něco dokáže, ikdyž poškození vinic je značné a meruňky na stromě nezůstaly vůbec.

 

Nová vína v E-shopu

Krásný den všem!
V našem E-shopu nyní najdete kompletní nabídku našich naturálních vín ročníku 2014. Vín, která vznikají autentickým způsobem. Vín, která nejsou nijak manipulovaná. Vín, která pocházejí z ekologicky ošetřovaných vinic s redukovanou násadou hroznů. Vín, která vám, jak pevně doufáme, udělají radost. Připravili jsme zde také výběrové degustační kolekce, které by vám mohli pomoci orientovat v naší nabídce a udělat si představu o vínech, která připravujeme.